Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraboš polný

Dĺžka tela: 9-12,5 cm

Chvost: 3-4,5cm

Hmotnost: 15-50g

Srst sivohnedá, uši sú pokrité chlpkami.

 

Výskyt:                                                   Obýva otvorenú krajinu, polia, lúky. Najdeme ho aj v horách.

Sposob života:                                                                 Hraboše sú velmi pohyblivé zemné cicavce. Aktívne sú v noci ale najdeme ich na povrchu aj cez den.

Chov:                                                    Hraboše chovame najlepšie v pároch ale možeme ich chovat aj v skupinke 1 samec a 3 samice. V zajatí sa výborne množia a vytvárajú farebné mutácie. Chov je vhodný pre začiatočníkov. Pokial chceme chovat hrabošov mali by sme nájst odberatela, nejakého teraristu ktorý chová hadov, pretože sa rýchlo množia.

Rozmnožovanie:                                                                 Samica je gravidná 3 týždne ,máva 4-12 mládat  až 7x do roka. Na svet prichádzajú slepé a holé. Za 9 dný sa im otvárajú oči. Cicajú asi 2 týždne. V 3-5 mesiaci sa osamostatnujú a začínajú sa osamostatnovat. V zajatá sa  dožívajú 3-4 roky.

Potrava:                                                                              Hraboše krmime hlavne rastlinov potravov: púpava, tráva, datelina, ovcie, zelenina     Zrno: jačmen , žito, kukurica, slnečnica, proso, občas tvaroh, smykaný hmyz, psie a mačacie granule.

4444444444.jpeg

222222.jpeg

3333333.jpeg

Biotop hraboša polného

666666.jpeg

999999.jpeg

555555.jpeg

Nepriatelia v prírode sú líška obačajná, hranostaj, lasica, sovy, sokoly, myšiaky.

55555555.jpeg

444444.jpeg

7777777.jpeg

888888.jpeg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA