Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mastomyš

Mastomyš(mastomys coucha)

Charakteristika:                                                                                                                                                   Mastomyš žije v Južnej Afrike. Zdržuje sa v blízkosti ludských sídiel. Spôsobom života sa podobá potkanovi. Mastomyš rada šplhá po stromoch. Velˇmi často ju chovajú ako krmné zviera pre hady. ja nechávam mládˇatá z rodičmi až kým ich nepredám.  Mastomyši sú aj známe tým ,že hryzú takže pri manipulácii používam rukavice.
                                                                                             

Rozmnožovanie:                                                                            3-5 vrhov,po 2-7 mládat. Gravidita trvá 26-28dní. Mládˇatám sa otvárajú oči asi tak 15-18den. Sú to spoločenské zvieratá.V zajatý sa dobre rozmnožujú.                                                  

Môj chov:                                                                                  Ja chovám mastomyši po 10ks v jednej klietke. Samice sa spolu starajú o mládˇatá.  Dožívajú sa 2-3roky

Potrava:                                                                           Mastomyši kŕmim: psie granule, obilniny, ovocie, zelenina, može sa v lete podávat púpava,datelina, tvrdý rožok a chlieb,slnečnica. Sú to nenáročné zvieratá.

Farebné variety mastomyšy:                                                                          Hnedé, bledé, krémové, strakaté, čierne, biele

414.jpeg456.jpeg1.jpeg

Biotop mastomyši je Južná Afrika , kde osídluje ludské obydlia. Výborne šplhá po stromoch a hniezd si robí aj v stromových dutinách.

4566.jpeg

45425.jpeg


      

 

 

 

 

 

 

125255.jpeg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lesná myš

(Laco, 25. 6. 2013 15:26)

Zdravim,

Je niekde možnosť si kúpiť lesnú myš?
Dakujem.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA