Jdi na obsah Jdi na menu
 


Myška drobná

Je to najmenší europsky hlodavec. Osídluje okraje lesov, pobrežne kroviny, obylné polia, zamokrené lúky, brehy riek. Myšky drobné si stavajú gulovité hniezda v húštinach tráv a obylních porastov. Hniezdo má dva otvory. Jeden je na únik pred nepriatelom. V zime sa stahujú do stohov slamy alebo do zeme ,kde prečkajú zimu.

Chov:                                                                                       Myška drobná je ideálny hlodavec na chov v zajatý. Vobec nezapácha ako napr. myšy laboratorne. Ja som získal svoje myšky drobné od kamaráta. Bolo to v zime v decembri, ked prišiel a priniesol mi 5kusov v 5l poháry. Velmi som sa potešil , kedže som ich dlho zhánal po všetkých burzách a nemohol som ich zohnat. Myškám som zariadil priestranné terárium vo velkosti 100x100x60. Na dno terária som dal lesnú hrabanku, zvazky obilia a trsy tráv. Aj ked sú myšky drobné maličké potrebujú dostatok miesta pretože sú velmi aktívne.

Rozmnožovanie:                                                                          V prírode sa rozmnožujú od mája do septembra. Dva až tri vrhy do roka. Samica privedie na svet 4-8 mládat. Gravidita trvá 21 dní. Mládatá rýchlo rastú, už v 4den im narastá srst , v 11den sa im otvárajú oči a vyliezajú z hniezda. Po druhom týždny prestávajú byt závislé na materskom mlieku a osamostatnujú sa. V prírode sa dořívajú 1,5roka v zajatý až 3 roky. Mne sa moje myšky drobné rozmnožili len raz do roka vychovali 6 mládat. Sú to velmi milé zvieratkáa a kto začne s ich chovom neobanuje.

3.jpeg

5-502356.jpeg

2563533.jpeg

Prirodzené prostredie myšky drobnej:

images.jpeg

322.jpeg

26.jpeg

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA